Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2007 20:05 - : ППясъка, камъните и чакъла- невидимия враг на шофьора
Автор: luki Категория: Новини   
Прочетен: 942 Коментари: 0 Гласове:
0



Както всяка година и тази, пътното реши да ремонтира и да прави пътя точно, когато е най- натоварено и когато хората се стягат да пътуват. Летният сезон е най- предпочитан за оправяне на канафки, зариване на всякакъв вид дупки и още много други. Проблемът идва не от това, че работа кипи по панагюрските улици, както и обходните пътища, а от това, че след наша проверка се оказа, че работниците оставят „работното си място” не почистено. Интересът ни към тази тема възникна, след като миналата седмица няколко недоволни граждани ни посетиха в редакцията. Всеки един от тях ни разказваше едно и също: „Вие само идете да видите за какво ви говорим. Тръгнете с кола по пътя Оборище -Панагюрище и ще видите, как пясък, камъни и още други такива са разпръснати по цялото платно”, разказваха хората с възмущение и допълваха: „И то точно на най- опасните завой”. Разбира се, че ние не можехме да оставим нещата така и заради това наш репортер бе изпратен на мястото „на събитието”. Гледката не ни учуди много, оказа се, че потърпевшите не са ни излъгали. Където имаше завой, там и пясък, камъни и чакъл. Дори на така наречения „голям завой”, който е прочут с многото катастрофи, ставащи на него, пясъка не бе изчистен. А коли хвърчаха насам натам.

Решихме да спрем да си налеем вода на „Мечата глава” и за добра случайност срещнахме К.М., спрял също за почивка. Оказа се, че на него също му е направило впечатление тази „небрежност” на пътните работници”. „Да ви кажа честно, такова нещо никъде го няма. Да ми остават те толкова пясък по платното”, с възмущение започна К. и допълни: „Знаете ли, че много сериозни неща могат да станат. Ако караш с по висока скорост, може да ти поднесе, особено ако в последния момент, след като видиш препятствието набиеш спирачки. Големи катастрофи могат да станат, но кой го интересува, нали”, клатейки глава коментира проблема нашият събеседник.

След като преценихме, че сме видели вече достатъчно, запалихме автомобила и се прибрахме в редакцията. Слава богу – благополучно! Въпроси без отговори обаче остават, като например кой, аджаба, ще почисти, след „ползотворната” работа на пътните работници. Може би само времето ще покаже?!



Тагове:   КАМЪНИТЕ,   враг,   невидимия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: luki
Категория: Новини
Прочетен: 95566
Постинги: 38
Коментари: 62
Гласове: 389
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930