Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2008 15:26 - Ето такива екземпляри живея тук- на моята улица.
Автор: luki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1241 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.06.2008 15:42


Тъй като вече ви разказах за пишман майстора, който попадна в нашата къща, сега  ще ви опиша и гадният звяр, наречен наш съсед, с който ни дели една оградка, за мой огромен ужас. Преди няколко дни, както вече стана дума отливахме бетон и точно тогава, когато ни беше най- натоварено, къщата гъмжеше от хора- какво открихме с моя мъж. Но преди това малко предистория: На моя съсед му викат "Унгареца". Викат му така, защото по време на войната, неговият пра дядо, който бил на фронта тогава и воювал в Унгария си донесал от там една вария. През целият  път до в къщи той я бил скрил и я пазил от другарите си и успял да я довлече в България. За хората, които не знаят, варията е един огромен и доста тежък уред на труда. И от там си останал прякора- "унгареца".
Та, да се върнем към наши дни.
Преди няколко дни забелязахме, че клоните на едно от дръвчетата, което е за жалост много близо до оградката са скършени. А дръвчето е много хубава череша, която тази година щеше да роди. На нашия съсед явно са му попречили две клончета и той, издебвайки ни, когато явно не сме си били в къщи взел, че ги скършил и ги пъхнал от към нашата страна. Как да не се ядосва човек, но с този не може дори да се приказва нормално и затова решението, което взехме е просто да изкореним дръвчето и да го посадим някъде на друго място, разбира се по -надалеч от "унгареца".
А  ако се огледам, то покрай нас живеят все някакви екземпляри, които с лупа да ги търсиш на друго място, няма да ги откриеш, но по- нашата улица е пълно. Само за пример: Съседът ни от среща на улицата пък има друг проблем. Той обича дръвчета, но пък и до днес няма баня. Затова е много интересно през лятото, когато стане много горещо. Тогава тези хубостници палят един голям огън на сред улицата и слагат върху него огромен и доста олющен от времето казан, които е пълен с вода. По- този начин топлата вода за банята е подсигурена. Другата стъпка е- изкъпването, което се извършва направо на терасата, която не е остъклена, но слава богу поне е зазидана. И така през лятото човек по нашата махала може да види един полугол мъж, които се къпе на терасата си без да го интересува, че покрай него минават хора и се чудят, на къде да погледнат. Ето такива екземпляри живея тук- на моята улица. 


Тагове:   Моята,   улица,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: luki
Категория: Новини
Прочетен: 95561
Постинги: 38
Коментари: 62
Гласове: 389
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930